Zdravlje iz prirode

Zdravlje Iz Prirode newsletter su besplatne e-novine koje sadrže dragocjene informacije vezane za poboljšanje vašeg zdravlja na potpuno prirodan način koje vam stižu na vašu e-mail adresu.

Pridružite nam se još danas!

Secure/safe
 
Ime 
Email 

Poštujemo Vašu privatnost i ne toleriramo spam. Stotine članova već imaju koristi od ovih revolucionarnih informacija, a sada možete i vi.
Zdravlje iz prirode

Izdvojeni proizvodi


Aronija

Aronija

Aronija Crnoplodna (Aronia Melanocarpa) pripada porodici Rosaceae (ruža). To je grm prekrasnih bijelo-ružičastih cvijetova koji donose krajem ljeta crno-ljubičaste bobice, prave riznice aktivnih tvari. Naraste do 3 m visine. Domovina aronije je istočni dio Sjeverne Amerike i južne Kanade. Zbog podnošenja niskih temperatura počeli su je uzgajati u Sibiru, Švedskoj i Finskoj. Aronija je poznata kao biljka koja podnosi najveću temperaturnu razliku (od -47°C do +40°C) i biljka koja je toliko otporna na vanjske utjecaje da nema prirodnih neprijatelja (otporna na UV zračenje, gljive, mikrobe i viruse).

GLAVNI SASTOJCI

Aronija je prava riznica biološki aktivnih spojeva (preko 300). Mi ćemo spomenuti samo najvažnije sa opisom njihovog djelovanja

- Antocijani, proantocijanidini (oligomerni OPC), trijeslovine bioflavonoidi, polifenoli, sve esencijalne aminokiseline
- minerali - na 100g suhe tvari: kalij 322 mg, kalcij 55 mg, željezo 1,54 mg, magnezij 24 mg, cink 0,27 mg, bakar 0,086 mg, mangan 0,256 mg, jod 0,110 mg
- vitamini - vitamin P (vit. C kompleksa sa bioflavonoidima, rutenom i hesperdinom) 1200mg, B-vitamini (B2, B6, B9), gamalinolenska kiselina, folna i elaginska kiselina
UPOTREBA U LIJEČENJU

Antocijani, proantocijani i bioflavanoidi su poznati kao snažni zaštitnici krvnih žila, imaju izvanrednu moć jačanja kolagena i elastina najvažnijih sastavnih bjelančevina krvnih žila (90%). Također vrše velik utjecaj na sva ostala vezivna tkiva (tetive, ligamente) i kosti.

Antocijani i OPC djeluju na krvne žile na dva načina:

1. Inhibiraju (zaustavljaju) enzim koji razlaže kolagen i elastin, pomažući (zajedno sa vitaminom C) tvorbu kolagena i elastina.

2. Antocijani i OPC u aroniji spadaju u najjače antioksidante protiv djelovanja slobodnih radikala koji dovode do oštećenja krvnih žila. Također ne dozvoljavaju oksidaciju loših masnoća u krvi (LDL) koji su primarni uzročnik stvaranja masnih nakupina u žilama (angina pectoris). Antocijani su topivi u vodi te mogu proći barijeru krv-mozak te snažno štite stanice mozga i nervnog tkiva od oksidacije.

Antocijani potiču dobru cirkulaciju do svih žlijezda i organa, djeluju terapeutski na fragilne kapilare koje izazivaju stanja kao što su proširene vene, hemeroidi i modrice. Antocijani su dobri čistači krvnih žila od svih vrsta masnoća i stvaranju ugrušaka.

Aronija grafikon

Antocijani i OPC imaju široko polje djelovanja, a posebno iskazuju učinak na slijedeće organe i tkiva:

MOZAK /SRCE
Opasnost od puknuća krvne žile i hemoragijskog moždanog udara povećava se sa većim oštećenjima kapilara i povećanim krvnim tlakom. Oslabljen kapilarni sustav, koji posebno pogađa osobe sa visokim krvnim tlakom te dijabetičare, dovodi do povećane propusnosti (permeabilnost) kapilara što omogućava gubitak vitalne stanične tekućine prolaskom u tkiva. Korištenjem proantocijanidina stabilizira se stjenka krvnih žila i kapilara te tkiva građenih od kolagena i elastina te tako sprječava pucanje krvnih žila. Korištenjem OPc-a smanjuje se razina oštećenja ukoliko se moždani udar ipak desi te se ubrzava oporavak neuroloških funkcija (njemačka studija na laboratorijskim životinjama). OPC se danas koriste kao podrška u smanjenju krvnog tlaka i smanjenju rizika od moždanog udara. Putem očuvanja zdravlja kapilara znatno se poboljšava opskrba srca kisikom i hranjivim tvarima što je vitalno kod svih bolesti srca.

VENE / EDEMI
OPC jačaju stijenke kapilara i krvnih žila tako što sprječavaju razgradnju kolagena i elastina, dva najvažnija strukturna proteina koja krvnim žilama daju elastičnost i čvrstoću. Mogućnost nastanka edema i oteknuća se drastično smanjuju pa se OPC primjenjuje u slučaju natjecanja nogu, zglobova, u tretiranju ozljeda i ožiljaka, kod limfedema, krvarenja iz nosa, proširenih i varikoznih vena.

ALERGIJE

OPC donose olakšanje kod različitih tipova alergija i astme. Glavni mehanizam djelovanja OPC-a je inhibicija (zaustavljanje) oslobađanja i djelovanja histamina što donosi smanjenje alergijskih simptoma – oticanja, upale, bolova. Nadalje, snažno antioksidativno djelovanje zaustavlja katalitičku aktivaciju enzima oksigenaze. Ova grupa enzima poznata je po tome što reagiraju na prisustvo histamina dozvoljavajući ispuštanje upalnih molekula što se očituje kao fizička manifestacija alergije. Čak se i za vrijeme sezone alergija, kada nije bilo vremena za pripremu, može osjetiti značajno smanjenje fizičkih simptoma alergije. Posebno je važno da se primjena OPC-a ne kosi sa imunoterapijom jer OPC ne sprječavaju tvorbu antitijela na specifične alergene.

NEUROLOŠKI SUSTAV
Mnogi neurološki poremećaji mogu se umanjiti i spriječiti korištenjem OPC-a. Zdravlje kapilara te dobra cirkulacija ponajviše se odražavaju na funkciju i zdravlje mozga i živčanog sustava. Dosadašnje studije potvrđuju uspješnost proantocijanidina u sprječavanju oštećenja i poremećaja na krvnim žilama koji su primarni uzrok pogoršanja simptoma kod osoba pogođenih Parkinsonovom bolešću. OPC se također mogu uspješno koristiti kod poremećaja pažnje i koncentracije (ADD), a mehanizam djelovanja je dvojak . Prva razina djelovanje je sprječavanje oštećenja stanične membrane putem smanjenog djelovanja slobodnih radikala. Druga razina uključuje sposobnost OPC-a da doprema u mozak cink, mangan, selen i bakar, minerale ključne za moždano tkivo.

RAK
Oligomerni proantocijanidini (OPC) mogu se koristiti u prevenciji i kao dodatak u terapiji malignih bolesti . Njihovo značenje ovdje proizlazi iz njihovog antioksidativnog djelovanja, a potvrđeno je i kloničkim ispitivanjima. Antioksidativno djelovanje sprječava oksidativna oštećenja naše DNK. OPC se osim u prevenciji koriste i u podršci kod većih prisutnih karcinoma tako da sprječavaju rast i progresiju bolesti. Utvrđeno je da OPC povećava odgovor tijela na maligne stanice tako da povećava proizvodnju stanica prirodnih ubojica (NK) te podiže opću otpornost tijela na stanice tumora za 40-50% (University of Arizona).

OČI/VID
Očno tkivo može se zaštititi od oštećenja prouzrokovanih reaktivnim kisikovim česticama (slobodni radikali) snažnim antioksidativnim djelovanjem proantocijanidina. Mikroskopski sitne krvne žile oka su mjesto najpodložnije oštećenjima. Dokazano je da se proantocijanidini koncentriraju uzduž ovih krvnih žilica štiteći ih od oštećenja. Istraživači sugeriraju da su proantocijanidini najbolji prirodni lijek kod degeneracije makule i dijabetičke retinopatije te ostalih degenerativnih očnih poremećaja, a također odlično pomagalo za sve koji naprežu svoje oči dugotrajnim gledanjem u kompjuterski ekran. No, to nije sve. Proantocijanidini OPC se preporučuju za bolju funkciju retine svim kratkovidnim osobama.

KOŽA
Rezultat djelovanja OPC-a vidljiv je i na našoj koži. Koža se revitalizira i obnavlja, postaje napeta i glatka. Djeluje protuupalno (psorijaza).

ARONIJA I DIJABETES
Antocijani su dali dobre rezultate u liječenju dijabetesa tip 2 (dr. Muralee Nair, sveučilište Michigen). Antocijani su povećali tvorbu inzulina za 50%. Istovremeno povećavaju osjetljivost staničnih receptora na inzulin (stanična rezistencija) čime se povećava ulazak glukoze u stanice.

ARONIJA I PROBLEMI SA JETROM I ŽUČI
U Rusiji je liječenje jetre i žuči antocijanima pokazalo dobre rezultate.

Također su zabilježeni dobri rezultati u liječenju migrene, štitne žlijezde (gušavost), čireva...

Aronija čisti krv, jača cirkulaciju, snižava kolesterol i krvni tlak, djeluje protuupalno.

Sok od 100% aronije dobiven posebnom biotehnologijom možete naručiti na tel. 031/502-312.

Više informacija možete dobiti na slijedeći broj telefona 031/502-312 te na e-mail adresu info@zdravljeizprirode.hr


isprintaj   <<< nazad


17995
xx

Newsletter

 
Besplatne elektronske novine o poboljšanju zdravlja prirodnim putem.
Ime
Email
Poštujemo Vašu privatnost i ne toleriramo spam. Stotine članova već imaju koristi od ovih dragocjenih informacija, a sada možete i vi.

Sponzori

 
LINKOVI:
 |Promocija zdravlja|   |Alternativni Centar|   |Ljekarne Tripolski|   |Vivasol.hr|   |JesteLiZnali.com|   |PodsjetiMe.net|   |WebZaSve|   |ZdravljeIzPrirode.net|   |Besplatna Promocija|   |PlivaZdravlje|   |Predstavljamo.com|   |NajboljeNaNetu.com|